RESOLUTION 88 – REVOLUTIONS

Fusion-muziek is een genre waarbij twee verschillende muziekstijlen worden gecombineerd. Het is een term die vaak wordt toegepast voor jazzfunk of jazzrock. De bekendste namen in de jazzrock zijn Philip Catherine, Chick Corea, ‘Weather Report’ en Herbie Hancock en in de wereld van jazzfunk zijn dat o.a. Miles Davis, ‘Steely Dan’ en Kenny G.

We hebben hier een negen tracks tellend album toegestuurd gekregen van de Londense fusion- en jazzfunkgroep ‘Resolution 88’, samengesteld uit pianist Tom O’Grady, bassist Tiago Coimbra, saxofonist Alex Hitchcock, percussionist Oli Blake en drummer Ric Elsworth. Titel van het op één nummer na geheel instrumentale album is “Revolutions” en de nummers op deze plaat zijn allemaal composities van bandleider Tom O’Grady. Dit is de derde plaat in het repertoire van ‘Resolution 88’.

Het enige vocale werk is te horen bij het nummer “Dig Deep” en wordt gezongen/gerapt door de Amerikaanse multi-instrumentalist en producer Marcus Tenney, de zanger en frontman van het naar hem vernoemde jazzkwartet uit Richmond, Virginia. Bij andere tracks is er ook nog wat extra bijstand van enkele gastmuzikanten, vooral op strijkers en blazers. Hoe één en ander klinkt kunt u beluisteren op de video’s van de nummers “Out Of Sync” en “Runout Groove” die we aan deze recensie hebben toegevoegd.

“Revolutions” lijkt ons een album om te beluisteren in de latere uurtjes van de dag, bijvoorbeeld met een schemerlampje of wat kaarsjes en een goed glas wijn om de gemoederen tot rust te laten komen. De laid back-klanken van deze nummers zullen u naar een gezellig sfeertje begeleiden en tot wat dit uiteindelijk kan leiden willen we vooral aan uw eigen verbeelding overlaten. Vergeet daarbij zeker niet naar de albumtiteltrack “Revolutions” en het dromerige slotnummer “Warped Memories” te luisteren.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Légère Recordings